IT juhtimine ja riskihaldus

 

 

 

Õpetaja / mentori  rolli ma valisin „Mark Russinovich“, põhjus miks just ta sellisesse rolli valisin ei ole ainult seetõttu et ta on Microsoft Azure CTO (tehnoloogia peadirektor) vaid rohkem seepärast et 2000 alguses ta põhjustas palju peavalu tolle aja suurfirmadele nagu näiteks Sony, Microsoft ja Symatec, Microsoftis ta siis leidis registri võtme mille muutmisel sai installida Microsoft Backoffice tooteid tavalise windows NT peale, Sony kohta ta leidis rootkiti mis installis salaja arvutisse paar programmi mis väidetavalt oleks aidanud piraatluse vastu ja symateci kohta ta leidis sammuti rootkiti mis võimaldas kaugelt masinatesse sisse saada. Lisaks siis ta on välja andnud ka päris mitu raamatut Microsofti tööriistade kohta aga tal on ka ilmunud paar romaani nagu näiteks „Zero day“ ja „Trojan Horse“, kahjuks ma ise ei ole veel neid jõudnud lugeda aga kui kunagi tekib aega siis kindlasti võtan ette.

               Lühidalt miks ma ta valisin on siis see et ta reaalselt teab mis ta teeb ja on ka aktiivselt aidanud teisi inimesi anded välja mitu raamatut IT vallas.

 

Arengumootori rolli valisin ma „Lisa Su“, põhjuseks on tuntud protsessori ja graafikakaardi firma AMD jõuline edasi viimine tuleviku poole. Enne kui ta AMD tegevjuhiks valiti oli AMD Intelist kõvasti maas ja väidetavalt ka panktori äärel aga nüüdseks on asjad kindlasti vastupidi, minu isiklik arvamus miks AMD hakkas jõuliselt protsessori turuosa endale haarama on selles et protsessori pesad ei muutu iga aasta vaid tavakasutajatel on 1 pesa mitu generatsiooni ehk siis 4-5 aastat on üks ja sama pesa.

               Lühidalt miks ma Lisa valisin arengumootori rolli on see et ta on kõrgelt haritud, ettevõtlik ning teab elektroonikast väga palju seega oskab projektides ka reaalselt kaasa aidata.

 

 

 

Viited:

 

https://www.linkedin.com/in/markrussinovich/

https://trojanhorsethebook.com/wordpress/

https://edition.cnn.com/2020/03/27/tech/lisa-su-amd-risk-takers/index.html

https://spectrum.ieee.org/amds-lisa-su-breaks-through-the-silicon-ceiling

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog